Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

44 jaar geleden
Vandaag is het 44 jaar geleden dat Tiny en Piet-Hein bij mij op de stoep stonden met de vraag of ik in hun bandje wilde komen spelen.
Ik zei nee. Maar ik kreeg vrijwel meteen spijt en (naar schatting) binnen het uur hing ik al weer aan de telefoon met de vraag of die vacature nog open stond (al zal ik dat vast niet op dié manier gevraagd hebben). Het antwoord was ja.
En zo is het begonnen. Het was de beste beslissing uit mijn leven.
 
Maar hoe kwamen ze bij mij terecht?
 
Tiny en Piet-Hein zaten bij mij in de klas op de lagere school. Die richtten na de lagere school met nog wat mensen een bandje op en noemden dat "Explosion". Dat bandje heb ik ook nog wel eens keer zien optreden.
Ik zat sinds 1969 bij de fanfare en daar speelde ik bugel. Voorzitter bij die fanfare was de vader van Explosion-drummer Piet-Hein. Hij tipte ze om 'er een melodie-instrument bij te vragen'. Nou, dat werd ik dus op m'n bugel.
 
En zo had ik op 23 Februari 1973 op 13 jarige leeftijd mijn eerste band-repetitie. Daarover volgende week meer. De vroegste band-foto die ik heb is deze uit het schooljaar 75/76 op een reünie van onze zesde klas van 70/71. Hier ben ik dus 16 en heb ik al mijn eerste basgitaar. Ook over die overgang volgende week meer.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion