Hemispheres
10 December 2016 - AC/DC overdose - 't Spektakel Asten
Ja, ik schreef een tijdje geleden dan wel dat ik afstand wilde proberen te nemen van Bon Scotch maar ik ben dan wel uit de band maar de band is nog lang niet uit mij. Ik hoop ook niet dat dat gaat gebeuren. Denk van niet trouwens.
Dus als ze dan op 1 Kilometer van mijn huis in mijn stamkroeg samen met een andere AC/DC tribute optreden onder de naam "AC/DC overdose", ja dan wil ik daarbij zijn.
Die andere band is "The DC Denims", een band met ook een voorliefde voor het oudere werk van AC/DC maar zich niet beperkend tot het Bon Scott tijdperk. Best veel nummers van "Back in Black" bijvoorbeeld, toch een van mijn favoriete AC/DC albums.
En een gezamenlijke toegift. Het was prachtig.
 
Tja, twee AC/DC tributes achter elkaar, dat betekent setlijsten op elkaar afstemmen om dubbelingen te voorkomen. Michel had er moeite mee. Verder deed Bon Scotch het prima met een strakke set met 'als-je-je-ogen-dichtdoet-is-het-net-of-je-bon-scott-zelf-hoort' zang Alleen is Bon Scott al zo'n 37 jaar dood en is Mari springlevend. Maar - en dat kun je van deze kant mooi bekijken - in de afgelopen jaren heeft hij zich van een prima zanger ontwikkeld tot een prima zingend podiumbeest. Mooi!

Daarna The DC Denims, een aan The Dirty Denims verwant nevenproject met een zangeres. De muziek van AC/DC leent zich uitstekend om gezongen te worden door een zangeres, mits ze een beetje een rauwe stem heeft. En dat heeft ze. Zoals gezegd, TDD beperkt zich niet tot het Bon Scott tijdperk dus ook lekker veel werk van "Back In Black" onder andere mijn favorieten "Hells Bells" en "Shoot To Thrill". En ook "Thunderstruck" een publieksfavoriet (steeds weer moet je uitleggen dat Bon Scotch zich beperkt tot Bon Scott repertoire, dat BS dood is en dat "Thunderstruck" met 'die nieuwe zanger' is).

Daarna nog een gezamenlijke toegift met "Whole Lotta Rosie" en "Highway To Hell". Heren en Dame, het was geweldig, bedankt!
 
Wat ook geweldig was, was de manier waarop ik benaderd word door degenen die weten dat ik ooit de bassist van Bon Scotch was en vanwege omstandigheden het stokje moest doorgeven. Nou ja 'moest', niemand heeft gezegd dat ik dat moest maar toch is het zo. En de overtuiging dat het vragen van een vervanger en er vervolgens helemaal mee te stoppen de juiste beslissingen waren is er niet minder om geworden. Dat waren goeie beslissingen en dat blijven goeie beslissingen.


Reacties

Mari op 11-12-2016 20:10

Gerard, Wederom respect hoe je er mee ongaat en hoe je dit beschrijft. Erg bedankt vooor de mooie complimenten over ons als band en met namen over mij. Waar een katersessie toch allemaal niet goed voor is. En dankzij iedereen die me deze kans heeft gegeven heb ik dat kunnen doen. Maar 1 ding klopt er als je het mij vraag niet helemaal in het bovenstaand verhaan, namelijk van " ik ben dan wel uit de band maar de band is nog lang niet uit mij". Ook al speel je dan niet meer mee met ons, je bent en blijft nog altijd ee van ons. Als een van de gronsleggers van Bon Scotch houden we je graag betrokken bij de band. Hopelijk blijft dat nog lang zo.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion