Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
4 November 2016 - Orphaned Land e.a. - De Pul, Uden

Een avondje 'wereld-metal' in De Pul, te beginnen met Crisalida uit Chili. Vanwege een foutje in mijn planning heb ik daar maar anderhalf nummer van gezien dus daar kan ik weinig over zeggen. Daarna Voodoo Kungfu uit China met hun met Aziatische invloeden doorspekte metal. Het zag er interessanter uit dan dat het klonk. Maar toen de van top tot teen getatoeëerde zanger van het podium verdween om een paar minuten later terug te keren met bebloed hoofd en een mes in z'n handen begon het lachwekkend te worden. Tijd voor een drankje dus...
Maar uiteindelijk kwam ik - zoals de meesten, het was niet druk trouwens - voor Orphaned Land. Metal met veel oosterse melodieën en oneven maatsoorten en een enkel 'inheems' instrument. Ze trapten af met mijn favoriet, de opener en titelnummer van hun laatste CD "All For One". Dat kwam er lekker strak uit. Helaas was de rest van het optreden niet altijd zo strak als de opener. Maar goed, ondanks een paar slordigheidjes en iets teveel - grotendeels mislukte - pogingen om het publiek 'mee te krijgen' vond ik het een goed optreden. Wel kort, want om 23:00u buiten staan bij een concert met twéé voorprogramma's is toch wel heel snel.
 
Nog even dit: metal uit het Azië kende ik natuurlijk al uit de jaren '80, met o.a. Loudness, Earthshaker en Bow Wow uit Japan maar daar keek (en kijk) ik tegenaan zoals we toen tegen Japanse auto's aankeken: perfect nagemaakt maar zonder ziel. Nou, van 'zonder ziel' was gisteren geen sprake.
 
En voor diegenen die Orphaned Land - en waar die voor staan - niet kennen, dit filmpje zegt genoeg

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion