Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Harmonie - en Fanfare concerten 2.0: Lierop Live - on the move
Ik kom uit een 'fanfare familie'. Ik ben er zelf ook 25 jaar lid en muzikant geweest, van 1969 tot 1994. 
We gaven ook wel eens concerten. Het publiek bestond dan meestal uit 'the usual suspects' zoals echtgenote(n/s), partners, bekenden en familie en mensen die er om wat voor reden dan ook geacht werden aanwezig te zijn (uit de gemeentelijke politiek bijvoorbeeld, beschermheer, sponsor etc). Kortom: 'anderhalve paardekop'.
Soms pakten we uit en deed er een koor mee, dan had je hun aanhang er ook bij maar dan had je weer altijd dat gezeik dat we te hard speelden. Te hard? Wie, wij? ach nee joh!
Of we nodigden een andere vereniging uit en noemden het een uitwisselingsconcert. Het rekensommetje leert dat je dan al snel 3 paardekoppen publiek hebt.
 
Maar inmiddels is er veel veranderd. Ik ben al dik 20 jaar geen lid meer en harmonieën en fanfares zochten naar meer publiek en publiciteit en gingen 'The Night Of The Proms' nadoen. Dat werden grote producties die je niet elk jaar kan doen. Dat het altijd nog groter kan bewijst Lierop die elke 4 jaar een evenement organiseert. Ik hoef niet zo per sé naar al die evenementen toe maar er zijn een paar uitzonderingen waarvan Lierop er eentje is.
Een concert met de uitstraling van een popconcert. Ik was er voor de derde keer. Nu al voor de tweede keer in een grote tot concerthal omgetoverde hal van een plaatselijke ondernemer. Alles wat kenmerkend is voor een popconcert is aanwezig: staanplaatsen, zitplaatsen, tribunes, héél groot en héél hoog podium, lichtshow, videoschermen, (video)projecties, decor. Er wordt twee jaar aan het evenement gewerkt waarbij het laatste jaar in het teken van repeteren staat. Probeer in dat jaar vooral niet teveel af te spreken met muzikanten uit Lierop want de kans is groot dat ze een repetitie voor LL hebben. Alle artiesten zijn 'lierupse mensen' (waarbij dat begrip overigens naar behoeven wordt opgerekt). Dat is een kracht van het evenement. Maar zoals onze 'verlosser' al zei: "elk voordeel heb z'n nadeel", want de vocale kwaliteiten varieerden tussen matig en zeer matig (met enkele positieve uitschieters). Maar muzikaal stond het als een huis en het zag er geweldig uit. Een topavond!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion