Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

9 Juni 2013 - Fietsen


Het hotel waar ik nu zit is een beetje een ouderwets hotel. Zo hebben ze bijvoorbeeld geen lift maar dat is geen probleem. Ook zijn er van die onlogische verhoginkjes en drempels (liefhebbers van Fawlty Towers weten wat ik bedoel), maar als ik de keren dat ik erover struikel beperk tot die twee keer tot nu toe hoeft dat ook geen probleem te worden. Maar ze hebben hier ook van die ouderwetse deuren die niet achter je in slot vallen en ik ben al een paar keer terug gekomen dat de deur nog gewoon open was. Maar goed, als het volk hier net zo betrouwbaar is als ze er uit zien dan zal dat ook geen probleem worden. Zeker als ik vanaf nu wat beter oplet.

Vandaag heb ik een fiets gehuurd. Nou ben ik helemaal niet zo'n fietser en ik heb vandaag al meer gefietst dan normaal in een maand. En het is de bedoeling dat ik dat morgen weer doe maar een paar dingen die er voor zorgden dat ik vroeger toen ik nog elke dag naar school fietste daar soms zo'n hekel aan kreeg waren er nu ook weer. Die tegenwind die met je mee draait als je een bocht om gaat bijvoorbeeld, maar dat zal wel suggestie zijn. Maar het meest irritant vond ik vroeger toch wel dat je iemand inhaalde en dat die dan het hele verdere stuk aan je wiel bleef plakken. Het verschil met vroeger is alleen dat ik toen op tijd op school moest zijn en nu hoef ik niks. Dus toen ik zo'n joch van een jaar of 15 een kwartier uit de wind had gehouden stopte ik zogenaamd even om een foto te maken. Of nee, dat was écht om een foto te maken. Dat deed ik vaak hoor, even stoppen om foto's te maken en even aan mijn waterflesje te lurken. Vooral dat laatste was regelmatig nodig want het is hier dan nog wel niet zonnig en warm maar voor zo'n onervaren fietser als ik gaan die kilometers toch vrij snel in de benen zitten en daar krijg je dorst van. Maar ik heb al veel moois gezien. Zo kwam ik uit bij Ecomare. Dat was leuk maar ook niet meer dan dat. Het mooiste vond ik toch wel het afwisselende landschap. Zo fiets je tussen weilanden, dan zit je ineens in een bos, dan weer in de duinen en dan zomaar weer ineens op een heideveld. Heel mooi allemaal, ik denk dat Texel me nu na anderhalve dag al te pakken heeft.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion