Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

8 Juni 2013 - Naar Texel!

De kortste weg naar Texel gaat langs de westkant van het IJsselmeer door Noord-Holland, of je nou vanuit Asten of vanuit de achterhoek vertrekt. Maar ik heb in die bijna 54 jaar dat ik nou leef nog nooit de afsluitdijk gezien en ik vond dat wel eens tijd worden. Dus dan maar een stukje om door Friesland en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Die afsluitdijk maakte toch wel indruk op mij. Niet vanwege wat er te zien is: Links water en rechts het hoge gedeelte van de dijk met daarachter weer water. Maar alleen al het feit dát die dijk er ligt maakte al indruk op me. Te weten dat nog maar 85 jaar geleden de Zuiderzee daar de Noordzee nog in stroomde en dat wij daar nu met auto's en fietsen overheen rijden, ik vind het prachtig. En zonder die dijk hadden we nu bijvoorbeeld geen Lelystad en geen Almere gehad. 

Wat voor de afsluitdijk geldt dat geld ook voor de waddeneilanden: Ik was er nog nooit geweest en dat werd eens tijd! Dus die de boot naar Texel op. De laatste keer dat ik op een veerboot over zee gezeten heb was in 1982 naar Engeland. Alleen deed die er 7 uur over en die boot naar Texel doet er maar 25 minuten over, bijna niet de moeite om je auto uit te komen. Maar ik ben toch blij dat ik het gedaan heb en buiten op het dek was gaan staan. Want de hele reis vliegen de meeuwen met je mee en ik zou zweren dat die meeuwen heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Ze komen zo dichtbij dat je ze aan kan raken en ze blijven ook even bij je hangen tot je een stukje brood naar ze gooit wat ze dan in volle vlucht uit de lucht plukken, knap hoor! Afijn, op de foto's zie je hoe dichtbij ze komen en dat het soms zelfs lijkt alsof ze je aankijken. Schitterend om te zien!

Inmiddels zit ik in m'n hotel in De Koog en heb ik mijn eerste strandwandeling erop zitten. Alleen was die wel wat koud want hier is het bewolkt en waait het stevig. Maar dat mag de pret niet drukken, ik kom hier mijn tijd wel door. Morgen een jas mee, een fiets huren en het eiland verkennen. Yeehaa!!!!!

Reacties

Remco op 08-06-2013 19:49

Welkom in het Noorden.

Je hebt zelfs mijn laatste schip nog op de foto gezet, leuk.

F 804 de Zr.Ms. Tromp.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion