Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

8 Mei 2013 - Tibidabo!

Nog zoiets waar ik de de vorige keren nog niet aan toegkomen was: Tibidabo!
He? Wa?
Tibidabo!
Als je dat een paar keer snel achter elkaar uit spreekt dan moet je toch toegeven dat degene die die naam verzonnen heeft ritme gevoel heeft of kleine kinderen. Of beide.
Maar Tibidabo zelf is helemaal niet kinderachtig. Tibidabo is een berg van 500 meter hoog aan de noordkant van Barcelona waar je kan komen met een zogenaamde "Funicular". Dat is een soort tram die speciaal gemaakt is om berghellingen op een neer te rijden, ongeveer een zelfde als je kan nemen om de Montjuïc op en af te komen. Op de berg staat onder andere de "Temple Expiatori del Sagrat Cor" wat Catalaans is voor "Heilig Hart kerk". Mooie kerk hoor en fijn dat die daar staat maar ik raak niet meer zo snel onder de indruk van kerken. Waar ik wel van onder de indruk raakte is het uitzicht. Dat is namelijk werkelijk adembenemend, mooier nog dan vanaf de Montjuïc en dat was al niet misselijk. Het schijnt dat je bij heel helder weer kan wegkijken tot Mallorca maar zo helder was het vandaag niet. Maar het was indrukwekkend genoeg. Toch wel een hoogtepunt voor deze Barcelona trip.

Daarna nog wat kriskras met de metro door de stad gereden en nog hele mooie dingen gezien zoals de "Arc de Triomph" (ja, die hebben ze hier ook) met bijbehorende avenue en het "Parc Ciutadelle", een stadspark wat in 1888 het toneel was van de wereldtentoonstelling. Maar het stond allemaal in de schaduw van die Tibidabo en bovendien is het na bijna 4 dagen rondsjouwen ook wel eens op. En dan ga ik op hele andere dingen letten. En het was me nog nooit in die mate opgevallen zoals vandaag in de metro: Wat is iedereen toch verzonken in zijn of haar eigen wereldje! Als je een aantal mensen naast elkaar ziet zitten is de kans groot dat de meesten helemaal verzonken zijn in de eigen smartphone of tablet, sommigen nog met zo'n niet zo heel bescheiden koptelefoon op. Iets van een onderling contact is zelden waar te nemen laat staan dat er gepraat wordt. Waarom het me nu pas opvalt weet ik niet en of het hier erger is dan in Nederland weet ik ook niet maar als ik morgen terug ben in Nederland zal ik er eens op letten.

Oh ja, foto's heb ik ook.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion