Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reageren?

Het reactieformulier heb ik vanwege spam verwijderd maar je weet me toch wel te vinden, toch?

7 Mei 2013 - Barcelona

OK, vandaag de Rode route langs de westkant van Barcelona. Op de een of andere manier herinner ik me die van de twee vorige keren beter dan die groene route van gisteren. Dat ligt dan waarschijnlijk aan een aantal highlights wat mij betreft. Op de eerste plaats het fort "Castell Montjuïc" waar je met een kabelbaan naartoe kan. Het is allemaal prachtig daar in dat fort maar als ik daar rondloop realiseer ik me wel dat zich daar erg vervelende dingen hebben afgespeeld. In de tijd van Franco was dit fort namelijk een plek waar politieke gevangen werden opgeborgen, gemarteld en geëxecuteerd. God weet wat voor ellende zich heeft afgespeeld op die plek waar wij ons nou staan te vergapen aan het mooie uitzicht. Iets soortgelijk had ik een hele tijd geleden in Dublin ook. Maar goed, dat zet ik dan ook weer vrij snel van me af, het is per slot van rekening vakantie, nietwaar? 

Het tweede hoogtepunt is een eindje verderop het Olympisch Stadion en omgeving. Het is er prachtig maar in tegenstelling tot twee jaar geleden kon ik nu op heel veel plaatsen niet komen vanwege verbouwingen. Maar dat is niet meer dan een heel klein beetje jammer.

Het derde hoogtepunt vind je als je weer een stuk verder naar beneden wandelt. Dan kom je namelijk uit bij het "Museu Nacional d'Art de Catalunya". Die naam is al even imponerend als het gebouw zelf met die trappen en terrassen ervoor. 

Voor veel mensen moet dan het échte hoogtepunt nog komen, namelijk het Nou Camp stadion. Nou, de eerste keer ben ik daar nog binnen geweest en ik was er toen helemaal niet van onder de indruk en ik denk niet dat ik inmiddels zo veranderd ben dat ik dat nu wel zou zijn. Dus de aanblik van dat stadion vanuit de bus was voor mij voldoende. 

Tja, en verder was het staartje van die rode route niet zo bijster interessant. Trouwens, in die bus krijg je een headset die je in de wand in kunt pluggen. Als je had willen weten hoe het is als iemand op probeert te staan terwijl die headset nog in de wand vast zit dan had je vandaag naast mij in de bus moeten komen zitten. Dan had je nog eens ouderwets kunnen lachen. Pure slapstick!!!

Oh ja, ook dit nog: Gisteren tipte de gids in de bus ons dat zowel die "Gouden Vis" als de "Torre Agbar" 's avonds zo interessant verlicht waren. Daar moest ik natuurlijk een foto van hebben. Nou, die gouden vis viel tegen, die was helemaal niet interessant verlicht. Ook niet oninteressant verlicht trouwens, die was helemaal niet verlicht. Maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door die Torre Agbar, die was adembenemend mooi. Hopelijk heb ik dat enigszins kunnen vangen in de foto's.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion